Principalele greșeli financiare ale împrumutatului la rambursarea împrumutului

Greșelile sunt un atribut inevitabil al vieții de zi cu zi. Oamenii fac greșeli în multe chestiuni, iar finanțele nu fac excepție. Este deosebit de important să gestionați corect banii dacă, pe lângă cheltuielile de zi cu zi, trebuie să plătiți și cu un creditor.

Cu greu există o persoană care este întotdeauna capabilă să acționeze cu grijă atunci când dispune de bani. Se întâmplă să cheltuiți mai mult și să economisiți mai puțin decât era planificat. Există cheltuieli mari neprevăzute, fără de care este pur și simplu imposibil de făcut (frigiderul s-a stricat, o persoană iubită s-a îmbolnăvit grav etc.). Există, de asemenea, cheltuieli neprevăzute inutile (când un telefon nou, care nu este prea necesar, este achiziționat sub influența dorinței momentane). Nu contează dacă banii dvs. sunt cheltuiți pentru astfel de achiziții. Este mai rău dacă, din cauza lipsei de Finanțe, este necesar să se atragă fonduri de împrumut.
Mii de ruși simt astăzi severitatea "gropii datoriilor". Mulți dintre ei nu sunt în măsură să facă față rambursării împrumuturilor luate mai devreme și sunt obligați să atragă noi împrumuturi pentru a achita datoriile datorate foștilor creditori. În consecință, împrumuturile noi sunt acordate la rate mai mari, iar situația debitorului devine și mai deprimantă.

În sine, un împrumut este o sursă bună de finanțare, dacă vă apropiați de designul său competent. Dacă, cu ajutorul banilor băncii, nu numai că puteți satisface nevoile momentane, ci și câștigați bani, este cu siguranță recomandabil să solicitați un împrumut. Cu toate acestea, pentru a plăti cu succes BANCA mai târziu, este important să evitați mai multe greșeli comune.

Finanțe și împrumuturi: astfel încât soldul bugetului familiei să convergă
  1.  Se pare că toată lumea știe binecunoscuta zicală că banii iubesc un cont. Cu toate acestea, nu toată lumea vrea să controleze cheltuielile zilnice. Majoritatea concetățenilor noștri consideră că este dificil să răspundă câți bani cheltuiesc pe lună pentru a cumpăra alimente, cât costă să plătească facturile de utilități și cât de mult este datoria cardului lor de credit. Dacă nu știți exact câți bani sunt cheltuiți lunar și unde se duc exact, este puțin probabil să puteți face față cu succes rambursării unui împrumut mare.
  2.  În mod ciudat, o parte semnificativă a cheltuielilor lunare sunt cheltuieli zilnice mici. Când vine vorba de o achiziție mare, costul cheltuielilor viitoare este întotdeauna calculat la un ban. O ceașcă de ceai în cafeneaua preferată sau o petrecere cu prietenii nu necesită prea mulți bani. Cu toate acestea, mii de ruble sunt cheltuite în liniște pe astfel de fleacuri în fiecare lună.
  3.  După cum știți, finanțele personale și împrumuturile sunt foarte interconectate. Adesea, problemele legate de rambursarea împrumuturilor apar din cauza faptului că inițial este selectat un produs de împrumut necorespunzător. Notorii împrumuturi payday sunt furnizate la o rată de 1-2% pe zi, care în termeni anuali este de cel puțin 365% pe an. Ratele la cardurile de credit și împrumuturile rapide ne-direcționate în bănci sunt mult mai mici, dar încă nu ne permit să considerăm astfel de împrumuturi o soluție profitabilă. Dacă situația financiară este fără speranță, este important să solicitați un împrumut numai în conformitate cu programul clasic, cu furnizarea unui pachet complet de documente care confirmă solvabilitatea Împrumutatului către creditor.
  4.  Soluția problemelor financiare este în mâinile tale. Pentru a achita cu succes datoriile, este important nu numai să vă creați propriul plan financiar, ci și să îl respectați cu strictețe. Convingerea că planificarea și controlul cheltuielilor este o activitate plictisitoare și inutilă este de fapt absolut greșită.

Fără un plan financiar clar, pur și simplu nu va fi posibilă achitarea datoriilor. Iar motivul pentru aceasta va fi în primul rând iresponsabilitatea Împrumutatului.