Cum să planificați corect o vacanță

Cum să vă pregătiți pentru o odihnă bine meritată, astfel încât să nu fie dureros de dureros pentru banii cheltuiți în zadar? Vorbim despre modalități de a economisi bani în etapa de planificare a vacanței.

Rezervați în avans


Dacă datele de vacanță vă sunt deja cunoscute de câteva luni, este mai bine să nu întârziați până la ultima, ci să rezervați hoteluri, bilete sau vouchere în avans. Hotelurile mari și operatorii de turism oferă de obicei reduceri mari pentru rezervarea anticipată. Biletele de avion sau de tren vă pot costa și cu 30-50% mai ieftin.

Alegerea opțiunilor de locuințe va fi cu siguranță mult mai mult. Deoarece hotelurile mici drăguțe și ieftine, de regulă, vând camere cu mult înainte de începerea sezonului.

Nu este absolut necesar să goliți pușculița familiei cu șase luni înainte de vacanță. Multe hoteluri iau pur și simplu detaliile cardului dvs. ca garanție a rezervării, dar nu percep bani. Există o mulțime de opțiuni cu posibilitatea anulării rezervării fără penalități. Dar este mai bine să specificați în avans data înainte de care puteți anula camera gratuit. Cu toate acestea, opțiunile fără posibilitatea anulării rezervării sunt de obicei mai ieftine. Prin urmare, este mai bine să cântăriți imediat toate argumentele pro și contra.

Comparați întotdeauna prețul hotelului selectat pe site-ul său oficial și în diferite sisteme de rezervare. Studiați ofertele operatorilor de turism. Prețurile lor pentru aceleași camere pot fi mai mici datorită reducerilor mari de pachete pe care le oferă hotelurile. De asemenea, este mai bine să comparați costul biletelor de avion pe site-urile companiilor aeriene și cu diferiți operatori. Dar puteți salva pe bilete într-un alt mod.

Operatorii de turism majori oferă adesea rate: la momentul rezervării, puteți plăti doar jumătate din costul turului, iar cealaltă jumătate — cu două săptămâni sau o lună înainte de plecare. Prețul voucherului este de obicei fix. Acesta va rămâne același chiar dacă cursul de schimb se modifică.
Sau trageți până la ultimul

Dacă sunteți ușor în creștere, nu vă este frică să vă asumați riscuri și sunteți gata să vă schimbați planurile de vacanță, atunci nu uitați de tururile arzătoare. Cu câteva zile înainte de plecare (sau câteva săptămâni, dacă trebuie să solicitați o viză în țară), prețurile pentru tururi pot scădea cu 20-30%.

Hotelurile mari și, în special, în lanț, pot, de asemenea, să scadă brusc prețurile pentru următoarele date dacă înțeleg că mai au locuri libere. Dacă prindeți astfel de oferte, puteți verifica într-un chic de cinci stele la prețul unei medii de trei.

Cu toate acestea, cu bilete, astfel de numere sunt rare. În ajunul plecării, există de obicei doar bilete scumpe și zboruri incomode.

Luați în considerare toate cheltuielile

Atunci când alegeți o casă, nu trebuie să vă concentrați doar pe costul acesteia. Încercați să țineți cont de toate cheltuielile viitoare. De exemplu, apartamentele costă de obicei mai puțin decât hotelurile. Dar dacă produsele din țară sunt scumpe, atunci puteți cheltui la fel de mult pe mâncare pe cât ați plăti pentru "all inclusive".

Un hotel de la periferie poate costa mai puțin decât un hotel din centru, dar va trebui să cheltuiți mult timp și bani pentru transport pentru a ajunge la principalele atracții.

În schimb, dacă intenționați să închiriați o mașină pentru a conduce în jurul țării pe cont propriu, nu are rost să vă stabiliți într-un hotel scump din Centrul orașului. De asemenea, pot apărea probleme cu parcarea. Apropo, costul său merită, de asemenea, aflat în avans.

Stocați-vă pe monedă

Rularea pentru a schimba banii la aeroport când ajungeți nu este cea mai bună idee. De obicei, există rata cea mai neprofitabilă, plus mai multe taxe de schimb. Este mai bine să studiați în prealabil toate metodele de schimb valutar disponibile și să alegeți cea mai potrivită pentru dvs.

Pregătiți-vă pentru cheltuieli neașteptate

Desigur, este mai bine să calculați bugetul de vacanță în avans și să încercați să nu ieșiți din el. Dar surprizele plăcute și neplăcute nu pot fi excluse.

Închirierea de mașini necesită adesea un depozit. Nu va fi returnat complet (sau deloc returnat) dacă returnați mașina la momentul nepotrivit, cu un rezervor gol și scaune colorate cu înghețată. Asigurarea auto, de regulă, nu acoperă complet daunele. Deci, dacă zgâriați mașina, va trebui să plătiți din nou. La biroul de închiriere, puteți solicita o asigurare completă, dar va costa mai mult decât cea standard.

De asemenea, hotelurile iau adesea un depozit în cazul în care obțineți ceva murdar sau pauză.

În plus, un copil poate prăbuși o lampă de podea scumpă într-un restaurant, iar compania aeriană vă poate trimite bagajele în altă țară.

Sunt posibile și surprize plăcute. Dintr-o dată veți avea șansa de a ajunge la un concert al unui cântăreț celebru sau la un joc al echipei dvs. preferate de fotbal.

În toate aceste cazuri, un card de credit cu o perioadă de grație mare vă va ajuta.

Obțineți asigurare

Dacă ești destul de ghinionist să te îmbolnăvești în vacanță, poate avea un efect neplăcut asupra bugetului tău. Medicina este scumpă peste tot și este posibil să nu existe suficienți bani pentru tratament. Și cheltuirea banilor la programarea unui medic, rezervată pentru odihnă, este de obicei ultimul lucru pe care îl doriți. Deci, nu trebuie să renunțați la asigurare și să o percepeți doar ca o cerință pentru obținerea vizei.

Rețineți că asigurarea, care este inclusă în pachet în mod implicit, nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Adesea, acestea acoperă doar o parte din costurile pentru medici, iar cealaltă parte va trebui plătită independent.

Este logic să studiați ofertele mai multor companii de asigurări și să alegeți exact opțiunea care vi se potrivește. Mulți asigurători emit polițe pentru cei care călătoresc în străinătate prin Internet.

Acoperirea de asigurare este adesea inclusă în pachetul de servicii de card bancar premium. Verificați cu banca dvs.: poate vă vor emite o politică gratuit sau cu reducere. Și cantitatea de acoperire în acest caz poate fi chiar mai mare decât asigurarea standard a călătorului.

Economisiți bani în drum spre aeroport

Noțiuni de bază cu valize cu transportul public nu este cea mai convenabilă și nici măcar cea mai ieftină opțiune. Este mai bine să calculați toate opțiunile pentru a ajunge la aeroport de acasă și de la aeroport la hotel. Dacă plecați în vacanță cu întreaga familie, biletele, de exemplu, un transfer de la o agenție de turism poate fi mai scump decât un taxi.

Există adesea locuri de parcare în apropierea aeroporturilor unde vă puteți parca propria mașină pentru câteva zile. Dacă plecați pentru o perioadă scurtă de timp, poate fi mai ieftin decât un taxi. Astfel de locuri de parcare au de obicei un serviciu gratuit de transfer către zona de plecare. În plus, mașina va fi mai sigură decât în parcarea obișnuită nepăzită acasă.

În unele orașe, puteți utiliza cardsharing-puteți închiria o mașină pentru un pic de bani pentru doar câteva ore pentru a ajunge la aeroport și lăsați-l acolo. În același timp, nu va trebui să plătiți deloc pentru parcare.

În timpul vacanței în sine, puteți economisi bani și chiar câștiga.